Biomedin uusi ruoansulatusentsyymivalmiste

Biomedin uusi ruoansulatusentsyymivalmiste

2.2.2021 | Teemu Silvennoinen

Haastattelin Biomedin Birgit Stenroosia kun kiinnostuin uudesta Biomedin ActiveZyme-ruoansulatusentsyymivalmisteesta. Halusin siitä lisätietoja ja halusin jakaa tätä tietoa myös teille blogin lukijoille.

Birgitistä

Birgit Stenroos on toiminut jo 30 vuotta terveystuotealalla ja hän on ammatiltaan fytonomi. Aluksi hän toimi terveyskauppiaana, sitten myymälänhoitajana ja nyt hänellä tulee täyteen 16 vuotta Biomedilla. Siellä hänen työnkuvansa on mahtavan monipuolinen, sillä hän hoitaa erilaisia asiakkuuksia, tuotekoulutuksia, markkinointiin liittyviä asioita, messuja ja esittelyjä. Olen tainnut itse olla Birgitin esittely- ja koulutustilaisuuksissa jo opiskeluaikoinani Suomen Terveysopisto Saluksessa.

Mitä ovat ruoansulatusentsyymit?

Ruoansulatusentsyymit ovat biologisesti aktiivisia proteiineja. Ilman niitä meillä kestäisi sulattaa syömäämme ruokaa useita viikkoja. Kaikki ruoansulatuksessa toimivat entsyymit toimivat niin, että ne kiinnittyvät juuri sellaiseen ravintoaineeseen johon ne on tarkoitettu ja alkavat ”leikkelemään” kemiallisia sidoksia poikki. Ilman tätä työtä ruoka ei pilkkoutuisi riittävän pieniksi osiksi ja elimistö ei voisi käyttää niitä hyväkseen. Eli jos tietyt ruoka-aineet aiheuttavat erilaisia “ongelmia”, turvotusta, ilmavaivoja, ähkyä oloa tai jos ruoka-aine allerginen erehtyy käyttämään sopimatonta ruokaa on entsyymivalmisteesta suuri apu.

Miksi Biomedin uudessa ruoansulatusentsyymivalmisteessa on niin monenlaisia entsyymejä ja mikä tekee tuotteesta erityisen?

Biomed ActiveZyme on ruokayliherkkyyksiin tarkoitettu vahva ruoansulatusentsyymi. Sen valikoidut entsyymit pilkkovat tehokkaasti gluteenia, maitoproteiinia, palkohedelmien hiilihydraatteja sekä muita vaikeammin sulavia ruoka-aineita. Se on tehokas myös, jos lisätään kasvisten määrää ruokavaliossa. Tuotteesta tekee erityisen se, että se hyödyntää Bio-Blend-teknologiaa joka tarkoittaa, että kukin tällä merkinnällä merkitty entsyymi sisältää samasta ryhmästä useamman entsyymilajin. Nämä toimivat kukin hieman eri pH-ympäristöissä, varmistaen että tuote pilkkoo ruokaa alkaen mahalaukusta ja jatkuen ohutsuoleen ja paksusuoleen asti.

– Alfagalaktosidaasi (Palkokasvit / ilmavaivat, turvotus)

– Propyyliendopeptidaasi (Gluteenin pilkkoutuminen)

– Ksylanaasi (Kasvisten pilkkoutuminen)

Mahdollisia ongelmia aiheuttavien ruokien lisäksi ActiveZyme sisältää entsyymejä jotka pilkkovat kaikkia ruoan proteiineja, rasvoja, hiilihydraatteja sekä kuituja. Yhteensä 14 eri entsyymiä.


Nina Saine, ravintoterapeutti