Monet huippuravintovalmentajat pitävät elimistölle välttämättömiä omega-3-rasvahappoja yhtenä tärkeimmistä ravintolisistä niiden monien terveysvaikutusten takia.

Ihmiselimistö ei pysty muodostamaan itse omega-3-rasvahappoja, vaan riittävä määrä tulee saada ravinnosta tai ravintolisistä. Saanti tulee olla päivittäistä ja turvata ympäri vuoden.

Omega-3 rasvahapoista tärkeimmät ovat eikosapentaeenihappo eli EPA ja dokoheksaeenihapoksi eli DHA, jotka ovat osallisena lähes kaikkien solujen toiminnassa jonka lisäksi DHA toimii tärkeänä rakennusaineena solukalvoille.  Molemmat  rasvahapot laskevat myös tehokkaasti tulehdusta ja edistävät sydämen toimintaa*. DHA on tärkeä myös aivojen toiminnalle ja näkökyvylle*.

Omega-3-rasvahappoja on mm. rasvaisessa kalassa ja merenelävissä, pellavansiemen-, auringonkukka- ja rypsiöljyssä. Kuitenkin kun puhutaan omega-rasvojen hyödyistä, on tärkeää, että elimistössä vallitsee hyvä tasapaino eri rasvahappojen välillä. Erityisen suuri ja yleinen ongelma on liiallinen omega-6-rasvahappojen saanti suhteessa omega-3-rasvahappoihin, sillä esimerkiksi rypsiöljyssä on kaksi kertaa enemmän omega-6-rasvahappoja kuin omega-3-rasvahappoja. Tällöin on suotavaa korjata suhdetta vahvalla omega-3-valmisteella.

Kun tasapaino eri rasvahappojen välillä kärsii tai niistä on muutoin puutosta, elimistö voi oireilla erilaisina ja jatkuvina tulehduksina. Mikäli sinulla on heikentynyt immuniteetti, ihottumiaa, allergiaa, astmaa, diabetes, sydän- ja/tai verisuonitauti, nivel- ja/tai reumasairaus, kipuja tai muita särkyjä mukaan lukien kuukautiskivut,  masennusta tai muistisairaus, on omega-3-valmisteiden käyttö erityisen suositeltavaa.

Ota käyttöön puhtaat ja vahvat Puhdas+ omega-rasvahappovalmisteet päivittäisen omega-3 – saannin varmistamiseksi! Vaihtoehtoina helppokäyttöiset kapselit ja hyvänmakuiset öljyt.

*Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA+EPA/vrk. *Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla 250 mg DHA /vrk.