Kuvaus
Herkulliset, rouskuvat ja runsaasti kuitua sisältävät yrtti-siemenkeksit sopivat hyvin välipalaksi myös KETO-ruokavalioon tai vaikkapa keittolounaan kanssa rouskuteltavaksi antamaan hyviä rasvahappoja ja mahaa hemmottelevia kuituja.
Pellavansiemenissä on aivoille hyvää tekeviä omega-3-rasvahappoja, jotka tuhoutuvat helposti kuumennettaessa. Nämä keksit ovat raakakeksejä ja ne on kuivattu matalassa 42 asteen lämmössä, jolloin kaikki ravintoaineet ovat tallella. Pellavassa on huikea määrä kuituja. Peräti n. 28 % siemenen painosta on ravintokuituja. 75 % on liukenematonta kuitua, joka auttaa suolen toimintaa ja liukeneva kuitu puolestaan pitää olon kylläisenä.
Kurpitsansiemen maistuu hyvälle ja sisältää mm. sinkkiä ja rasvahappoja sekä proteiinia ja vitamiineja. Kurpitsansiemenet ovat välipala, joka on vatsalle helppo käsitellä, ja nekin edistävät ruoansulatusta.
Auringonkukan siemen, kuten monet muutkin siemenet, ovat todellisia terveyspommeja. Siemenet sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, proteiinia, kuituja sekä erilaisia hivenaineita sinkkiä, seleeniä, kaliumia, B- ja E-vitamiineja.
Ruuansulatus
Muistathan pureskella keksit hyvin! Samoin kaiken muunkin ruoan. Ruoansulatus alkaa suusta, ja mitä paremmin pureskelet, sen paremmin ruoka sulaa ja keho saa siitä ravinteita. Ruoansulatusentsyymit eivät pääse hajottamaan kokonaista pellavansiementä, joten se kulkeutuu lähes muuttumattomana ruoansulatuskanavan läpi. Kun rouskuttelet siemenet kunnolla, elimistösi pystyy käyttämään myös siemenen sisällä olevat ravintoaineet, kuten omega-3:sen.